Ricky williams

Wat doet sport met je?

Kijk de video en ervaar: 

 

https://vimeo.com/100313374

 

Errick Lynne "Ricky" Williams, Jr. (born May 21, 1977) is a retired American football running back who played twelve seasons in the National Football League (NFL) and one season in the Canadian Football League (CFL). He played college football for the University of Texas, where he was a two-time All-American and won the Heisman Trophy. Williams was drafted by the New Orleans Saints fifth overall in the 1999 NFL Draft and spent three seasons with the team before he was traded to the Miami Dolphins in 2002. He played for the Dolphins for three seasons, and retired for the first time from football in 2004. Due to his suspension from the NFL in 2006, he played for the Toronto Argonauts in 2006. Williams re-joined the Dolphins in 2007 and played with them until 2010, and spent the 2011 season with the Baltimore Ravens. He is now an assistant football coach at the University of the Incarnate Word.

 

 

Aanstormende talenten tennissport van Gelderen tennisacedemy

 

Een meisje van 11 jaar met knie en schouderklachten ontstaan door veel trainen en een zware wedstrijd. 

De klachten bestonden al langere tijd. Na 1 behandeling was de schouderklacht over. Voor de knie is zij nog 1 keer geweest.

Tijdens de behandeling kon zij zelf de pijn voelen verdwijnen. Ook de verandering in haar lijf was voelbaar. 

 

 Een jongen van 13 jaar oud met knieklachten. Tijdens een training kreeg hij zoveel last dat hij moest stoppen met de training.

Zijn vader vroeg of ik misschien wat voor hem kon doen. Ik heb zijn knie behandeld en met 10 minuten voelde hij de pijn er uit trekken.

Daarna is hij nog 1 keer in de praktijk geweest. Niet vanwege de knieklacht. De klacht was al verdwenen maar vanwege de spanning in zijn lijf.

Trillen en tikjes. Voor hem al heel normaal. Daar op gewerkt en na de behandeling voelde hij zich heel ontspannen. 

Doordat er mogelijk een onderliggende emotionele oorzaak aan ten grondslag ligt is dit niet in 1 behandeling te verhelpen.

 

Een jongen van 10 jaar met liesklachten. Tijdens een wedstrijd voelde hij het in zijn lies schieten en wilde niet meer verder tennissen.

Hij kwam naar de kantine om met zijn ouders te overleggen. Toevallig zat ik daar. Gevraagd of ik hem even mocht behandelen. Staande , met mijn handen op de plek en door unwinding voelde hij binnen 5 minuten de verandering. Uiteindelijk heeft hij de wedstrijd gewonnen.

 

Een meisje van 14 jaar met groeipijn.. Door  groeipijn is het vaak niet mogelijk om optimaal te kunnen presteren.

Groeipijn kan  heel makkelijk verholpen worden. Het heeft nl te maken met de rek cq elasticiteit van het bindweefsel wat mee moet groeien. Door het bindweefsel ter plekke zacht te maken verdwijnt de pijn.

 

 

Lizzy

 

Van onzekere volwassene tot zelfbewuste persoonlijkheid

 

Mijn naam is Lizzy en ik heb de opleiding verzorgende/Psychiatrische Verpleegkunde gedaan in Amsterdam. Tevens was ik in opleiding voor Doktersassistente in een geweldige huisartsenpraktijk. Totaal twee verschillende werksituaties dus.

Marianne ontmoette ik in een Verpleeghuis te Heerhugowaard. Zij is een verpleegkundige met wie ik samenwerkte.

 

Ik had last van mijn nek maar dat wist niemand.

Ik zou het willen omschrijven als terugkomende spierstijfheid, waarbij ik niet meer linksom kon draaien met mijn hoofd. Ik moest als het ware mijn hele lichaam naar links draaien als ik naar links wilde kijken. Beetje onnatuurlijk dus.

Overigens ben ik onder behandeling geweest van een fysiotherapeute waar ik een prima ervaring heb gehad. Niks mis mee dus maar helaas kwam de stijfheid in mijn nek terug.

 

Tussentijds was ik ook bezig met mijn opleiding doktersassistente, waarbij ik inmiddels geslaagd ben voor mijn praktijk stage. Nu ben ik in afwachting van de beoordeling van docenten over mijn uiteindelijke afronding.  Dat dit allemaal spanningen met zich meebracht laat zich raden. Ik heb het ook nooit als bewustzijn meegenomen. Alhoewel ik geslaagd ben, was ik ongelooflijk onzeker ingesteld. En als in deze opleiding iets niet moest zijn is dat “onzeker”.

 

Wel……mijn collega Marianne van Rielex vertelde, “en passant” in een pauzemoment dat ze naast haar werk als verpleegkundige ook werkte als Craniaal Sacraal Therapeute.

Ahhhh…….dacht ik …….mijn zwager doet dat ook ……..wat grappig……maar ik had nooit stilgestaan bij het feit, dat ik deze onbekende therapie ook heel goed zelf zou kunnen gebruiken.

Afijn …mijn bovenstaande klachten vertellende, gaf zij aan, dat ze mij wel kon helpen. Ze gaf mij in diezelfde pauze een proefbehandeling. Dit hield in dat ze mijn nek op de pijnlijke plek wist te benaderen door middel van een lichte aanraking op de pijnlijke plek waarbij ze gebruik maakte van energie verplaatsing vanuit haar hand naar mijn pijnlijke nek. Dat werkte…….echt….”spier” ontspannend, hoewel dat een klein moment was. Dat was een fantastische ervaring kan ik vertellen.

Mijn nekstijfheid nam door deze energieverplaatsing echt af. Ik kon mijn nek weer draaien en het voelde als “klachten vrij” , ongelofelijk.

Sindsdien ben ik bij haar onder behandeling. De nekstijfheid is verdwenen.

 

Maar …ze heeft nog meer betekent.

Behalve dat ze mij van mijn nekstijfheid heeft bevrijdt, heeft ze mij door haar rustgevende benadering, met haar gesprekken tijdens de behandeling kunnen coachen om met  mijn onzekerheid tijdens mijn opleiding/stage om te kunnen gaan. Ze heeft mijn onzekerheid van mij weggenomen en mij geholpen om voortaan als een zelfbewuste volwassene in het leven te staan. Te weten waar je als mens staat is iets wat zij als therapeute uiteindelijk ook meeneemt in haar behandeling. Stress en onzekerheid zijn meegenomen en door Marianne gecoacht naar een “zelfbewuste volwassene”.

Gezien het eindresultaat van mijn stage, moet ik eerlijkheidshalve aangeven, dat ik in Marianne mijn belangrijkste coach heb gehad om de eindstreep zelfbewust te kunnen halen.

Het grootste compliment dat ik kreeg op mijn stage adres was : dat ik zo’n leuke, goede stagiaire was, maar vooral ook heel leuk om te begeleiden. Dit heeft coaching van Marianne met mij gedaan.

Vooral dat laatste onderdeel is het onderdeel waarin ik de coaching van haar heb mogen ervaren en haar tools en kunde heb mogen toepassen.

Marianne, bedankt voor een deel van mijn opleiding.

 

Ik onderhoud mijzelf door 1x per maand een behandeling te nemen. Craniaal Sacraal Therapeuten nemen je hele menszijn onderhanden. Zowel het mentale als het lichamelijke deel wordt meegenomen tijdens een behandeling.

Mensen dit is een stuk therapeutisch welzijn. Ik nodig jullie uit om het te ervaren.

 

 

Groetjes, Lizzy

 

 

 

 

 

 

Kees Smit:

Op deze mooie site wil ik graag mijn ervaringen kwijt die ik bij Erik en Marianne heb mee gemaakt.

Als iemand die met beide benen op de grond staat, ben ik overgehaald door Erik om toch eens langs te komen. Zowel Erik als Marianne zijn in opleiding tot cranio-sacraal therapeut en moeten oefenen. Zo gezegd zo gedaan. Nou ik heb dat geweten!! Ik weet niet wat Erik deed, maar het resultaat was vreemd, eigenaardig en niet bevattend. Op het moment dat hij zijn handen op mijn voeten legde, schoot er een scheut door mijn linker been. Hij zei dat het uit mijn heup kwam. Na heel veel handelingen die ik verder niet snap kwam hij op nog een aantal puntjes uit waar ik vreemd genoeg geen last van had. Maar op het moment dat hij dit aanraakte schoot ik wel vol en begon te praten over vroeger. Raar? Ja dit vond ik nu ook. Na ruim een uur zat de sessie erop. We hebben toen een afspraak gemaakt dat ik de volgende keer naar Marianne ging. Ook dat heb ik geweten :-) De punten die Erik al had aangeraakt kwamen bij Marianne ook weer omhoog. Ik heb heel wat af gejankt op de tafel, maar het vreemde van alles: ik was herboren en voelde mij wel moe, maar wel heel fit. Tegenstrijdig? ja, zeker als je met beide benen op de grond staat en niet van al dat zweverige houdt! Dit is niet zweverig, dit is iets wat je ogen opent en waar je verder mee in de wereld komt. Marianne en Erik, ik kan deze therapie aan iedereen aanbevelen.  Waarom doe jij zo als je al jaren doet? Vreemd maar heel mooi! Ik blijf komen! Heerlijke ontspanning en alles even resetten. Oh ja, de dag na de behandeling voel je heel veel spierpijn maar is wel binnen een dag weer weg. Sorry ik blijf maar schrijven over hoe geweldig ik het vind.

 

JdB

 

Ik ben bij Rielex terecht gekomen na een periode van spanning en stress. Door deze spanning en stress had ik last van mijn schouder, nek en onderrug. De spieren in mijn schouder en nek zaten soms zo vast dat ik mijn hoofd moeizaam kon draaien. Na 2 of 3 behandelingen werden deze klachten een stuk minder.

 

Daarnaast heb ik door de behandelingen meer zelfvertrouwen gekregen, ben ik opener geworden naar mijn omgeving en durf ik meer te zeggen wat ik wil of wat ik ergens van vind. Hoewel ik het nog niet makkelijk vind, durf ik meer voor mezelf te kiezen (wat wil ik en wat niet) en minder vaak te doen wat anderen willen. Uiteindelijk heb ik 5 behandelingen nodig gehad om mij te voelen zoals ik me nu voel. Ook ervaar ik geen pijn meer in mijn nek en schouder die ik voor deze behandelingen wel had.